shadow

Modelvliegen

Sinds kort een nieuwe hobby, modelvliegen. As real as its gets. Krijg les op de simulator en in het veld van een ex apache piloot, beter kun je het niet krijgen. Als zender een spektrum DX6i aangeschaft en als als vliegtuig een robuuste you can fly. Eerst mijn brevet halen en laat het plezier dan maar beginnen, ondertussen lid van ARMC in Apeldoorn en aspirant lid van Phoenix in IJlst.

 

Ik houd jullie op de hoogte!

Nieuwe fietscomputer

Omdat mijn vrouw mijn Garmin edge 705 wilde overnemen mocht ik op zoek naar een nieuwe. Het is uiteindelijk de Wahoo elemnt bolt geworden(boven de edge 520). Zeer tevreden over de aankoop:

  • mooi formaat
  • alle kaarten van in ieder geval Europa(maar ook australie en Amerika), nooit meer wisselen van kaart
  • prachtig contrastrijk z/w scherm, kaart is erg duidelijk af te lezen(ik mis kleur niet)
  • live track, mijn vrouw weet altijd waar ik uithang tijdens het fietsen
  • instellingen verlopen via de app op mijn smartphone en gaat razendsnel
  • ik weet zo geen nadelen op te noemen, kijk ook eens op de site van dcrainmaker(dcrainmaker.com) hij heeft hem uitgebreid getest

Telefoon

Van de week binnen gekomen ,mijn nieuwe telefoon. UmiDigi C note, in china besteld bij dx.com.  Ca 2,5 week onderweg. Vertraging in NL circa 1 week; inklaren verzenden etc. Mooi toestel 5,5 inch scherm; laatste android uit de doos(nougat) zonder veel reclame of zo. Voor mij alle features die ik wil hebben; moois scherm, goede kleuren, 3 GB Ram, 32 Gb Rom alleen geen NFC. Blij met de aankoop.Ik was een beetje huiverig voor china maar kennelijk verloopt dat allemaal gewoon ok:). Applicaties overzetten was een fluitje van een cent, alleen moest ik mijn simcard naar nano formaat laten knippen(mediamarkt).

Kriebel

Ondertussen begint het te kriebelen. Mijn huidige setup , fx8320 op 4500MHz en16GB, is ruim voldoende voor world of tanks  en alledaagse zaken. Maar goed alvast maar kijken. Ik ben geen die hard overklokker  maar een beetje overklokken is leuk. Dus een bordje met voldoende fasen. De B350 chipset valt daarom af. Dus het wordt x370, voorlopig de asus prime x370 pro, voldoende fasen(10) en alle opties wel aan boord(158 euro) eventueel de asus crosshair 6 Hero maar die vind ik te duur(258 euro).

De processor wordt dan een Ryzen 5 1600(6 cores en 12 threads)(229 euro) eventueel de R 7 1700(8 cores en 16 threads) a 322 euro. Die laatste vind ik eigenlijk te duur.  Verder een M2 SSD voor het OS, waarschijnlijk 240 GB dan neem ik mijn normale SSD(480 GB) mee voor de rest.

Geheugen ben ik nog niet uit maar moet wel op 3200 MHz draaien, ik twijfel tussen 16 en 32 Gb. Nou de eerste beslommeringen staan er, we zien wel.

Nieuwe router

Na meer dan 3 jaar een archer C7 v1 te hebben gebruikt op aandrang van de gebruikers toch maar eens gekeken naar een stabielere router. Ik moet zeggen je went aan instabiliteit, niet goed werken dan maar resetten.Eerst Ziggo is gepeild , zij zagen geen gekke dingen in mijn verbinding.

Dus welke router, het liefst 1 waarvan de firmware al uitgekristalliseerd is en die goede recencies heeft voor een aantrekkelijke prijs. Uiteindelijk is het de Netgear nighthawk R7000 geworden(a 133 euro), prijs was pittig vond ik maar wat een verademing.

Installatie gaat via een webinterface en daarna heerlijk stabiel internet ook wanneer er veel clients zijn, credo:had ik veel eerder moeten doen(oh ja de archer staat te koop:))

Socket am4

De nieuwe socket voor Ryzen heet am4, nederlandse websites hebben op dit moment moeite met het leveren van deze moederborden, ook blijken niet alle geheugens “lekker”te lopen met Ryzen, voorzichtigheid is geboden.